Aşçılık

Önizleme

Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
ASC101 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş Turkish Z 2 0 3
ASC103 Kesme ve Pişirme Teknikleri Turkish Z 1 3 5
ASC105 Pastacılık ve Ekmekçilik Turkish Z 1 3 5
ASC106 Gıda ve İş Güvenliği,Hijyen ve Sanitasyon Z 2 0 4
ASC109 Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama Z 2 0 4
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 Turkish Z 2 0 2
DIL101 Genel İngilizce 1 English Z 2 0 2
S 5
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
ASC102 Türk Mutfağı Turkish Z 1 4 5
ASC104 İleri Pastacılık Turkish Z 1 3 4
ASC108 Gıda Bilimi ve Teknolojisi Z 3 0 3
ASC181 Staj(Mesleki Çalışma) Z 0 12 6
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Turkish Z 2 0 2
DIL102 Genel İngilizce 2 English Z 2 0 2
S 3
S 5
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
ASC201 Yöresel Mutfaklar Turkish Z 1 3 5
ASC203 Dünya Mutfakları 1 Turkish Z 1 4 6
ASC205 Yiyecek Tarihi ve Coğrafyası Turkish Z 2 0 4
ASC207 Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Z 2 0 4
SEG001 İstinyelilik Manifestosu 1 Turkish Z 0 1 1
TRK101 Türk Dili 1 Turkish Z 2 0 2
S 3
S 5
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
ASC202 Soğuk Mutfak Turkish Z 1 3 5
ASC204 Dünya Mutfakları 2 Turkish Z 1 4 6
ASC206 Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Yönetimi Z 2 0 5
SEG002 İstinyelilik Manifestosu 2 Turkish Z 0 1 1
TRK102 Türk Dili 2 Turkish Z 2 0 2
S 3
S 3
S 5
Z:Zorunlu
S:Seçmeli