Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Önizleme

Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
DIL105 Genel Fransızca 1 İngilizce Z 2 0 2
GMS101 Gastronominin Temel İlkeleri Türkçe Z 3 0 3
GMS105 Gastronomide Temel Tasarım Türkçe Z 2 1 5
GMS107 Turizm Endüstrisi Türkçe Z 3 0 3
TRK101 Türk Dili 1 Türkçe Z 2 0 2
S 3
S 5
S 5
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
DIL106 Genel Fransızca 2 İngilizce Z 2 0 2
GMS102 Beslenme İlkeleri ve Hijyen Türkçe Z 2 0 3
GMS106 Klasik Mutfak Teknik ve Becerileri Türkçe Z 1 3 6
GMS108 Klasik Pastaclık Teknik ve Becerileri Türkçe Z 1 3 6
GMS110 Servis Teknikleri ve Görgü Kuralları Türkçe Z 2 0 3
TRK102 Türk Dili 2 Türkçe Z 2 0 2
S 5
S 5
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 Türkçe Z 2 0 2
GMS103 Gıda Bilimi ve Teknolojisi Türkçe Z 3 0 3
GMS201 Soslar, Stoklar ve Çorbalar Türkçe Z 1 3 5
GMS203 Ekmekçilik Uygulamaları Türkçe Z 1 3 5
GMS205 Gastronomi Matematiği Türkçe Z 3 0 3
S 3
S 5
S 5
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
GMS202 Türk Mutfağı Türkçe Z 1 3 5
GMS204 İleri Pastacılık 1 Türkçe Z 1 3 5
GMS208 Yemek Stilistiliği ve Fotoğrafçılık Türkçe Z 2 2 5
SEG001 İstinyelilik Manifestosu 1 Türkçe Z 0 1 1
S 3
S 5
S 5
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
GMS207 Yiyecek Tarihi ve Coğrafyası Türkçe Z 2 0 3
GMS301 Yöresel Mutfaklar 1 Türkçe Z 1 3 6
GMS303 Dünya Mutfakları Türkçe Z 1 3 6
GMS381 Staj 1 Türkçe Z 0 6 6
SEG002 İstinyelilik Manifestosu 2 Türkçe Z 0 1 1
S 3
S 5
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Türkçe Z 2 0 2
GMS206 Mutfak Akımları Türkçe Z 2 0 3
GMS302 Yöresel Mutfaklar 2 Türkçe Z 1 3 6
GMS306 Osmanlı Saray Mutfağı Türkçe Z 2 3 7
SEG003 İstinyelilik Manifestosu 3 Türkçe Z 0 1 1
S 3
S 3
S 5
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
GMS308 Menü Planlama ve Menü Mühendisliği Türkçe Z 3 0 5
GMS401 Soğuk Mutfak Türkçe Z 1 3 6
GMS403 Türk Mutfak Kültüründe Tatlılar Türkçe Z 1 3 6
GMS409 İçecekler ve Miksoloji Türkçe Z 2 0 3
GMS481 Staj 2 Türkçe Z 0 5 6
SEG004 İstinyelilik Manifestosu 4 Türkçe Z 0 1 1
S 3
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
GMS482 İntern Gastronom Türkçe Z 0 8 15
GMS491 Araştırma Teknikleri ve Mezuniyet Projesi Türkçe Z 4 8 15
Z:Zorunlu
S:Seçmeli