Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Önizleme

Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Program Amacı

Kültürel/etik değerlere uygun hareket eden,
En az bir yabancı dili B1 düzeyinde konuşabilen,
Alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımlarını kullanabilen,
Gastronomi terminolojisi, pişirme teknikleri, hijyen, menü planlama, Türk ve Dünya mutfakları gibi her türlü konuda ileri düzey donanıma sahip,
Yöresel malzeme ve yemeklerin ulusal/uluslararası platformda tanıtımını sağlayan,
Alanındaki güncel gelişmeleri takip eden ve eleştirel bakış açısına sahip,
Sorun çözme yeteneği gelişmiş, kendini ifade edebilen,
Alanıyla ilgili organizasyon düzenleyebilen/sorumluluk alabilen,
Bilimsel eğitim donanımına sahip, inovasyon yaratacak Gastronomi Uzmanı/Şef yetiştirmektir.