Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Önizleme

Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Programın Vizyon ve Misyonu

Programın vizyonu Sürdürülebilirlik konusuna dikkat çeken, bilimin ışığında yiyecek içecek sektörüne fayda sağlayacak, Türk mutfak kültürünü uluslararası platformda tanıtacak, değişen koşullara göre farklı bakış açıları geliştirebilecek uzmanlar yetiştiren ve ulusal ve uluslararası alanda kabul gören bir bölüm olmaktır.
Programın misyonu Mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, gıda bilimi, sanat, tarih, ekonomi alanlarında multidisipliner yaklaşımlara açık, etik anlayış ve sosyal sorumluluk bilincine sahip, sektör ihtiyaçlarını araştıran ve çözüm önerileri bulabilen, uluslararası düzeyde söz sahibi olabilecek lider ruhlu ve girişimci bireyler yetiştiren, eğitim ve araştırmayı birlikte sürdüren ortamı yaratmaktır.