Gastronomi ve Mutfak Sanatları (YL) (Tezsiz)

Önizleme

Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Program Amacı

Alanı ile ilgili her türlü yerli ve yabancı yayınları takip edecek, çeşitli ülke ve şehirlerde alanın tanıtımı ve geliştirilmesi için çalışmalar ve sunumlar yapacak sektör çalışanları yetiştirmektir. Bu program ile; hammaddelerden verimli olarak yararlanılması, atık maddelerin değerlendirilmesi ya da zayiatın en az düzeye indirilmesi konularında araştırma yapacak, üretim sırasında çıkabilecek sorunları teknik bilgi ve becerisiyle gidererek, işlevsel yönetimin devamını sağlayacak, en iyi ve ekonomik ürünün üretilmesi konusunda maliyet çalışmaları yapacak, üretimi, hammaddeden tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında denetleyecek yeteneklere sahip olunması amaçlanmıştır.