Gastronomi ve Mutfak Sanatları (YL) (Tezsiz)

Önizleme

Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Kayıt Kabul Koşulları

ALES/SÖZ en az 55 almış olması gerekmektedir. Detaylı bilgilere web sayfasından ulaşılabilinir. Yabancı uyruklu adaylar, Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER)'den lisansüstü programları izleyebilecek Türkçe bilgisinin olduğunu gösterir belgeyi almış olmalıdır. Bu belgeye sahip olmayan adaylar Türkçe'den sınava tabi tutulurlar.
Gastronomi” ve/veya “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” mezunları ile lisans derecesini kabul edildikleri yüksek lisans programından farklı alanlarda almış olanlar başvurabilir. Ancak bu durumda olan adaylar için eksikliklerini gidermek amacıyla bilimsel hazırlık programı uygulanır.