Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce)

Önizleme

Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
DIL105 Genel Fransızca 1 İngilizce Z 2 0 2
GCA101 Fundamental Principles of Gastronomy İngilizce Z 3 0 3
GCA103 Basic Design in Gastronomy İngilizce Z 2 1 5
GCA105 Tourism Industry İngilizce Z 3 0 3
TRK101 Türk Dili 1 Türkçe Z 2 0 2
S 3
S 5
S 5
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
DIL106 Genel Fransızca 2 İngilizce Z 2 0 2
GCA102 Nutritional Principles and Hygiene İngilizce Z 2 0 3
GCA104 Classical Culinary Techniques and Skills İngilizce Z 1 3 6
GCA106 Classical Pastry Techniques and Skills İngilizce Z 1 3 6
GCA108 Service Techniques and Etiquette İngilizce Z 2 0 3
TRK102 Türk Dili 2 Türkçe Z 2 0 2
S 5
S 5
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 Türkçe Z 2 0 2
GCA201 Sauces, Stocks and Soups İngilizce Z 1 3 5
GCA203 Breadmaking Practices İngilizce Z 1 3 5
GCA205 Gastronomy Mathematics İngilizce Z 3 0 3
GCA207 Food Science and Technology İngilizce Z 3 0 3
S 3
S 5
S 5
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
GCA202 Turkish Cuisine İngilizce Z 1 3 5
GCA204 Advanced Pastry 1 İngilizce Z 1 3 5
GCA206 Food Stylist and Photography İngilizce Z 2 2 5
SEG001 İstinyelilik Manifestosu 1 Türkçe Z 0 1 1
S 3
S 5
S 5
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
GCA301 Regional Cuisines 1 İngilizce Z 1 3 6
GCA303 International Cuisines İngilizce Z 1 3 6
GCA305 Food History and Geography İngilizce Z 2 0 3
GCA381 Internship 1 İngilizce Z 0 5 6
SEG002 İstinyelilik Manifestosu 2 Türkçe Z 0 1 1
S 3
S 5
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Türkçe Z 2 0 2
GCA302 Regional Cuisines 2 İngilizce Z 1 3 6
GCA304 Ottoman Palace Cuisine İngilizce Z 2 3 7
GCA306 Culinary Trends İngilizce Z 2 0 3
SEG003 İstinyelilik Manifestosu 3 Türkçe Z 0 1 1
S 3
S 3
S 5
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
GCA401 Garde Manger İngilizce Z 1 3 6
GCA403 Desserts in Turkish Culinary Culture İngilizce Z 1 3 6
GCA405 Menu Planning and Menu Engineering İngilizce Z 3 0 5
GCA407 Beverages and Mixology İngilizce Z 2 0 3
GCA481 Internship 2 İngilizce Z 0 5 6
SEG004 İstinyelilik Manifestosu 4 Türkçe Z 0 1 1
S 3
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Dersin Tipi Teorik Uygulama AKTS
GCA482 İntern Gastronom İngilizce Z 0 8 15
GCA491 Reserch Techniques and Graduation Project İngilizce Z 4 8 15
Z:Zorunlu
S:Seçmeli