Siber Güvenlik (YL) (Tezsiz) (İngilizce)

Önizleme

Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Yeterlilik Kazanma Koşulları

Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, bilimsel hazırlık süresi hariç en az iki, en fazla üç yarıyıldır. Programlarında öngörülen kredili ve kredisiz dersleri ve dönem projesi dersini başarıyla tamamlayan öğrenciler mezuniyete hak kazanırlar. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan öğrencinin ilişiği kesilir.

Siber Güvenlik Tezsiz Yüksek Lisans Programı, 10 adet kredili ders ve bir yüksek lisans projesi olmak üzere 30 krediden (90 AKTS) oluşmaktadır. Proje dersi kredisiz olup, başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir.

Öğrenci, dönem projesine başlatıldığı yarıyılda yüksek lisans projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda Enstitü tez yazım kurallarına uygun bir proje raporu vermek zorundadır.

Anabilim/anasanat dalı başkanlığı her öğrenci için ders ve yüksek lisans projesi danışmanını en geç birinci yarıyılın sonuna kadar Enstitüye bildirir. Danışman atanması, Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile kesinleşir. Yüksek lisans projesi dersi alan öğrenci hazırlamakla yükümlü olduğu dönem projesini danışmanına onaylatmak zorundadır. Danışman tarafından onaylanmamış dönem projesi başarısız sayılır ve dönem projesi dersi tekrar alınır.

Öğrenci, alacağı derslerin en çok ikisini, lisans öğrenimi sırasında almamış olması koşuluyla, danışmanın onayladığı lisans dersleri arasından seçebilir.

Öğrenci programa kaydolduktan sonra Enstitü anabilim dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile, proje dersi hariç mezuniyet yükümlülüğünde yer alan zorunlu ve seçmeli derslerden en fazla iki dersi diğer yükseköğretim kurumlarından alabilir. Değişim programları bu kapsamın dışındadır.