Siber Güvenlik (YL) (Tezsiz) (İngilizce)

Önizleme

Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Kayıt Kabul Koşulları

Fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleri lisans mezunları başvuru yapabilir. Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri Yükseköğretim Kurulu’nca onaylanmış olmalıdır.

Ana dili program dili olan adaylar dışındaki adayların, YDS, e-YDS, YÖKDİL ya da İstinye Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sınavı ISTEP’ten 100 tam puan üzerinden en az 65 puan ya da TOEFL IBT’den en az 78 puan almış ya da ana dili program dili olan bir ülkede lisans ve/veya yüksek lisans öğrenimini tamamlamış olması gerekir.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (ALES) en az 55 puan almış olması gerekir. Yabancı uyruklu adayların başvurularında ALES sınav şartı aranmaz. Yabancı uyruklu adaylar ile lisans eğitiminin tamamını yurt dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adayların programlara kabulüne ilişkin usul ve esaslar Enstitü Yönetim Kurulu önerisi ile Senato tarafından belirlenir.

Adayların İstinye Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği başvuru ve kabul esaslarında belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Detaylı bilgilere web sayfasından ulaşılabilinir.