Gastronomi ve Mutfak Sanatları (YL) (Tezsiz) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu: | GMS5016 | ||||
Ders İsmi: | Alternatif Turizm Ve Gastronomi | ||||
Ders Yarıyılı: |
Güz Bahar |
||||
Ders Kredileri: |
|
||||
Öğretim Dili: | Turkish | ||||
Ders Koşulu: | |||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||
Dersin Türü: | Bölüm/Program Seçmeli | ||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||
Dersin Koordinatörü: | Dr. Öğr. Üy. HÜSEYİN TANJU İPEK | ||||
Dersi Veren(ler): | Tanju İPEK | ||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Turizm endüstrisi, turizmin gelişimi, kitle turizmi, alternatif turizm, gastronomi turizmi konularına hakim olmak güncel gelişmeleri takip etmek. |
Dersin İçeriği: | Turizm endüstrisi, turizmin gelişimi, kitle turizmi, alternatif turizm, gastronomi turizmi |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) Alternatif turizm kavramı hakkında bilgi sahibi olmak. 2) Gastronomi turizmi hakkında bilgi sahibi olmak ve güncel bilgileri takip etmek. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Giriş | |
2) | Turizmin Tarihsel Gelişimi | |
3) | Kitle Turizmi (20. Yüzyılın İkinci yarısından sonra Turizmin Gelişimi) | |
4) | Kitle Turizmine alternatif yollar ve Çözüm Önerileri | |
5) | Alternatif Turizmin Ortaya Çıkışı ve Gelişmeler | |
6) | Alternatif Turizme Güçlü Bir yaklaşım Gastronomi Turizmi | |
7) | Gastronomi Turizmi | |
8) | Ara Sınav | |
9) | Gastronomi turizmi | |
10) | Gastronomi Turizmi Uygulamaları | |
11) | Bölge ve Yöresel Üretime Yönelik Uygulamalar | |
12) | Mutfaklara ve Üretim Biçim ve Tekniklerine Yönelik Uygulamalar | |
13) | Gastronomi Turizminin Genel Değerlendirmesi ve Geleceğe Yönelik Önermeler | |
14) | Final |
Ders Notları / Kitaplar: | Çeşitli kaynaklardan derlenmiş ders notları |
Diğer Kaynaklar: | Çeşitli kaynaklardan derlenmiş ders notları |
Course Learning Outcomes | 1 |
2 |
||
---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||
1) Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. | ||||
2) Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur. | ||||
3) Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık faaliyetlerin yürütülmesinde bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır. | ||||
4) Menü planlama, pişirme yöntemleri, dünya mutfakları, yöresel mutfaklar gibi çeşitli konularda bilgi ve yöntem sahibi olur ve bu bilgi ve yöntemleri mesleki gelişime yönelik kullanır. |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Orta | 3 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. | |
2) | Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur. | |
3) | Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık faaliyetlerin yürütülmesinde bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır. | |
4) | Menü planlama, pişirme yöntemleri, dünya mutfakları, yöresel mutfaklar gibi çeşitli konularda bilgi ve yöntem sahibi olur ve bu bilgi ve yöntemleri mesleki gelişime yönelik kullanır. |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Aktiviteye Hazırlık | Aktivitede Harçanan Süre | Aktivite Gereksinimi İçin Süre | İş Yükü | ||
Ara Sınavlar | 1 | 40 | 40 | ||||
Final | 1 | 60 | 60 | ||||
Toplam İş Yükü | 100 |