GMS5016 Alternatif Turizm Ve Gastronomiİstinye ÜniversitesiAkademik Programlar Gastronomi ve Mutfak Sanatları (YL) (Tezsiz)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (YL) (Tezsiz)

Önizleme

Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: GMS5016
Ders İsmi: Alternatif Turizm Ve Gastronomi
Ders Yarıyılı: Güz
Bahar
Ders Kredileri:
AKTS
5
Öğretim Dili: Türkçe
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü: Bölüm/Program Seçmeli
Dersin Seviyesi:
Yüksek Lisans TYYÇ:7. Düzey QF-EHEA:2. Düzey EQF-LLL:7. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Dr. Öğr. Üy. HÜSEYİN TANJU İPEK
Dersi Veren(ler): Tanju İPEK
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Turizm endüstrisi, turizmin gelişimi, kitle turizmi, alternatif turizm, gastronomi turizmi konularına hakim olmak güncel gelişmeleri takip etmek.
Dersin İçeriği: Turizm endüstrisi, turizmin gelişimi, kitle turizmi, alternatif turizm, gastronomi turizmi

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) Alternatif turizm kavramı hakkında bilgi sahibi olmak.
2) Gastronomi turizmi hakkında bilgi sahibi olmak ve güncel bilgileri takip etmek.

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Giriş
2) Turizmin Tarihsel Gelişimi
3) Kitle Turizmi (20. Yüzyılın İkinci yarısından sonra Turizmin Gelişimi)
4) Kitle Turizmine alternatif yollar ve Çözüm Önerileri
5) Alternatif Turizmin Ortaya Çıkışı ve Gelişmeler
6) Alternatif Turizme Güçlü Bir yaklaşım Gastronomi Turizmi
7) Gastronomi Turizmi
8) Ara Sınav
9) Gastronomi turizmi
10) Gastronomi Turizmi Uygulamaları
11) Bölge ve Yöresel Üretime Yönelik Uygulamalar
12) Mutfaklara ve Üretim Biçim ve Tekniklerine Yönelik Uygulamalar
13) Gastronomi Turizminin Genel Değerlendirmesi ve Geleceğe Yönelik Önermeler
14) Final

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: Çeşitli kaynaklardan derlenmiş ders notları
Diğer Kaynaklar: Çeşitli kaynaklardan derlenmiş ders notları

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Course Learning Outcomes

1

2

Program Kazanımları
1) Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme.
2) Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
3) Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık faaliyetlerin yürütülmesinde bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
4) Menü planlama, pişirme yöntemleri, dünya mutfakları, yöresel mutfaklar gibi çeşitli konularda bilgi ve yöntem sahibi olur ve bu bilgi ve yöntemleri mesleki gelişime yönelik kullanır.

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Orta 3 En Yüksek
       
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme.
2) Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
3) Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık faaliyetlerin yürütülmesinde bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
4) Menü planlama, pişirme yöntemleri, dünya mutfakları, yöresel mutfaklar gibi çeşitli konularda bilgi ve yöntem sahibi olur ve bu bilgi ve yöntemleri mesleki gelişime yönelik kullanır.

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Ara Sınavlar 1 % 40
Final 1 % 60
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 40
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 60
Toplam % 100

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı Aktiviteye Hazırlık Aktivitede Harçanan Süre Aktivite Gereksinimi İçin Süre İş Yükü
Ara Sınavlar 1 40 40
Final 1 60 60
Toplam İş Yükü 100