Gıda Teknolojisi | |||||
Önlisans | TYYÇ: 5. Düzey | QF-EHEA: Kısa Düzey | EQF-LLL: 5. Düzey |
Ders Kodu: | DIL101 | ||||
Ders İsmi: | Genel İngilizce 1 | ||||
Ders Yarıyılı: | Güz | ||||
Ders Kredileri: |
|
||||
Öğretim Dili: | İngilizce | ||||
Ders Koşulu: | |||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||
Dersin Türü: | Zorunlu | ||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||
Dersin Veriliş Şekli: | E-Öğrenme | ||||
Dersin Koordinatörü: | Eğitim Danışmanı GÜLŞAH ERDAŞ | ||||
Dersi Veren(ler): |
Öğr. Gör. ÖZLEM SALI Eğitim Danışmanı GÜLŞAH ERDAŞ |
||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | A1 seviyesi İngilizce başlangıç dilbilgisi ve iletişim becerilerini öğrencilere uzaktan eğitim ile kazandırmayı amaçlamaktadır. |
Dersin İçeriği: | Temel günlük ifadeleri kullanabilme; kendilerini, ikinci ve üçüncü şahsı tanıtma; kişisel bilgilerle ilgili soru sorabilme ve bu tür sorulara cevap verebilme. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) Öğrenciler çok basit dilde yazılmış kısa metinlerin anafikrini anlayabilir. 2) Öğrenciler sık kullanılan çok temel deyimleri ve günlük ifadeleri anlayabilir ve çoğunu kullanabilir. 3) Öğrenciler kendini veya başkalarını tanıtabilir ve çok basit düzeyde kendini tanıtan cümleler yazabilir. 4) Öğrenciler iletişim kurulan kişinin çok anlaşılır ve yavaş bir biçimde konuşması ve yardım etmesi koşuluyla basit düzeyde iletişim kurabilir. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Meslekler Çoğullar Yakın, uzak nesneler | Ders öğretmenlerinin hazırladığı materyal. |
2) | Ülkeler ve millliyetler To be fiili Kişisel bilgi verme Saatler / günler | Ders öğretmeninin hazırladığı materyal. |
3) | To be fiili, Wh soruları Geniş Zaman, olumlu, olumsuz, soru ve Wh soruları Sıklık bildiren zarflar ve geniş zamanda kullanımı | Ders öğretmeninin hazırladığı materyal. |
4) | and, but, because bağlaçlarını kullanarak düşünceleri bağlama Hobiler Yiyecek ve içecek ifadeleri | Ders öğretmeninin hazırladığı materyal. |
5) | Aile üyeleri Have/has got Some/ Any | Ders öğretmeninin hazırladığı materyal. |
6) | Nesne zamirleri a/an/the | Ders öğretmeninin hazırladığı materyal. |
7) | Yol tarifi There is/are Mobilyalar | Ders öğretmeninin hazırladığı materyal. |
8) | Ara sınav | |
9) | Yer, yön edatları Şimdiki zaman | Ders öğretmeninin hazırladığı materyal. |
10) | Aylar, tarihler, mevsimler Can/Can't | Ders öğretmeninin hazırladığı materyal. |
11) | Zaman zarfları Geçmiş zaman | Ders öğretmeninin hazırladığı materyal. |
12) | Gelecek zaman "be going to" Eczanede kullanılan terim ve kalıplar | Ders öğretmeninin hazırladığı materyal. |
13) | Yiyecek isimleri Sayılabilen ve sayılamayan isimler | Ders öğretmeninin hazırladığı materyal. |
14) | Genel tekrar | Ders öğretmeninin hazırladığı materyal. |
15) | Final sınavı | |
16) | Final sınavı |
Ders Notları / Kitaplar: | Ders öğretmenlerinin hazırladığı materyal kullanılmaktadır. |
Diğer Kaynaklar: | Material prepared by teachers of the program. |
Course Learning Outcomes | 1 |
2 |
3 |
4 |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||||||||
1) Gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ile bilgi sahibi olup bu bilgileri üretimde kullanır. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
2) Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
3) Gıda laboratuvarlarında öğrendiği bilgileri üretim ve kalite kontrol noktalarında değerlendirir. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
4) Gıda üretim aşamalarında risk faktörü olabilecek noktaları tespit edebilir. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
5) Gıda sektöründe hijyen, sanitasyon koşullarını sağlayabilir. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
6) Gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olur. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
7) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
8) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
9) Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaparak sonuçlarını yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
10) Gıda teknolojisi alanındaki güncel teknikleri kullanır. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
11) Alanı ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
12) Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||
13) Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
14) Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | 2 | 2 | 2 | 2 |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Orta | 3 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ile bilgi sahibi olup bu bilgileri üretimde kullanır. | 1 |
2) | Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. | 1 |
3) | Gıda laboratuvarlarında öğrendiği bilgileri üretim ve kalite kontrol noktalarında değerlendirir. | 1 |
4) | Gıda üretim aşamalarında risk faktörü olabilecek noktaları tespit edebilir. | 1 |
5) | Gıda sektöründe hijyen, sanitasyon koşullarını sağlayabilir. | 1 |
6) | Gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olur. | 1 |
7) | Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | 1 |
8) | Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | 1 |
9) | Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaparak sonuçlarını yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. | 1 |
10) | Gıda teknolojisi alanındaki güncel teknikleri kullanır. | 1 |
11) | Alanı ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. | 1 |
12) | Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. | 3 |
13) | Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. | 2 |
14) | Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | 2 |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 13 | 26 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 13 | 13 |
Toplam İş Yükü | 39 |