Dersin Amacı: |
Dersin amacı; aktif bilgisayar kullanıcısı olabilmeyi sağlamak, bilişim sistemleri hakkında temel bilgileri öğretmek, işletim sistemi ve ofis uygulama programlarının (MS Offıce: Word, Excel, PowerPoint) temel seviyede kullanım becerilerini sağlamaktır.
|
Dersin İçeriği: |
Bilgiye ulaşma yöntem ve tekniklerinin incelenmesi ve bunların kullanım becerisinin kazanılması “Bilgi ve İletişim Sistemleri Okuryazarlığı” dersi kapsamındadır. Bilgi, Bilişim, Bilgisayar, Teknolojik Gelişim gibi bilgi teknolojilerine yönelik temel kavramlar, mesleki kavram ve uygulamalar, programlama dilleri ile güncel yazılım (Word, Excel, Power Point) uygulamaları temel ders içeriğini oluşturmaktadır.
|
Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Bilgisayara Giriş - Temel Bilgisayar ve Internet Kavramları |
|
2) |
Bilgisayar Donanımı@Sistem, Giriş, Çıkış ve Depolama Birimleri-Temel Bilgisayar'a giriş, Windows'a giriş ve
kullanımı |
|
3) |
Sistem ve Uygulama Yazılımları-MS Word kısayollarını ve menü yollarını kullanma
uygulamaları. Sayfa numarası, üstbilgi ve altbilgi eklemek, |
|
4) |
Bilgisayar Kullanımı ve Windows İşletim Sistem -Paragraf ve karakter stili seçebilme, değiştirebilme
uygulamaları |
|
5) |
Saklama, Arama, Kopyala Yapıştır İşlemleri-Tablo yaratabilme, kolon ve satır ekleyip
silebilme uygulamaları |
|
6) |
İnternet ve Dijital Elektronik-Powerpoint'e giriş, slayt geçişleri, biçimlendirme, eylem düğmeleri |
|
7) |
İnternet ve Dijital Elektronik-Powerpoint animasyonlar |
|
8) |
Ara Sınav |
|
9) |
Ağ Bağlantısı ve Internet-MS Excel kısayollarını ve menü yollarını kullanma, kolon, satır adresleri ile
hücreleri kullanma uygulamaları |
|
10) |
Ağ Bağlantısı ve Internet-Toplam, ortalama, sayma, minimum, maksimum, şartlı sayma fonksiyonlarını kullanma uygulamaları |
|
11) |
Web ve E-Ticaret-Kolonlar arası karşılaştırma uygulamalar |
|
12) |
Web ve E-Ticaret-Uygulama |
|
13) |
Web ve E-Ticaret-Uygulama |
|
14) |
Genel tekrar |
|
15) |
Final Sınavı |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ile bilgi sahibi olup bu bilgileri üretimde kullanır. |
|
2) |
Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. |
|
3) |
Gıda laboratuvarlarında öğrendiği bilgileri üretim ve kalite kontrol noktalarında değerlendirir. |
|
4) |
Gıda üretim aşamalarında risk faktörü olabilecek noktaları tespit edebilir. |
|
5) |
Gıda sektöründe hijyen, sanitasyon koşullarını sağlayabilir. |
|
6) |
Gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olur. |
|
7) |
Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. |
|
8) |
Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. |
|
9) |
Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaparak sonuçlarını yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. |
|
10) |
Gıda teknolojisi alanındaki güncel teknikleri kullanır. |
|
11) |
Alanı ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. |
|
12) |
Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. |
|
13) |
Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. |
|
14) |
Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
|