Gıda Teknolojisi | |||||
Önlisans | TYYÇ: 5. Düzey | QF-EHEA: Kısa Düzey | EQF-LLL: 5. Düzey |
Ders Kodu: | UNI160 | ||||
Ders İsmi: | Spor Terminolojisi | ||||
Ders Yarıyılı: |
Güz Bahar |
||||
Ders Kredileri: |
|
||||
Öğretim Dili: | Türkçe | ||||
Ders Koşulu: | |||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||
Dersin Türü: | Üniversite Seçmeli | ||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||
Dersin Veriliş Şekli: | E-Öğrenme | ||||
Dersin Koordinatörü: | Öğr. Gör. KÜBRA KARDEŞ | ||||
Dersi Veren(ler): | Doç. Dr. Yasemin BURAN | ||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Bu ders ile beraber öğrenci spora özgü kavramlara spor terimlerine hakim olur. Spor branşları hakkında genel bilgi sahibi olur |
Dersin İçeriği: | Spora Özgü Kavramların Tanımı, Branşlara Hakimiyet |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) Spor branşlarını tanımlama 2) Spor branş temel kavramlarını anlama 3) Spor diline hakimiyet. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Spor hakkında konuşma, Branşları tanıma | Ders sunumlarını okumak. |
2) | Top Sporları , (Futbol, basketbol ,Rugby) | Ders sunumlarını okumak. |
3) | Top Sporları ( Hentbol, voleybol, Kriket) | Ders sunumlarını okumak. |
4) | Top Sporları ( Korfbol, Futsal, Amerikan Futbolu) | Ders sunumlarını okumak. |
5) | Yelken, Sörf, Kitesurf, Yüzme, Su topu | Ders sunumlarını okumak. |
6) | Sualtı rugbysi, Sualtı hokeyi, Su altı serbest dalış, monopalet | Ders sunumlarını okumak. |
7) | Ödev değerlendirme | Ders sunumlarını okumak. |
8) | Triatlon, bisiklet, maraton ,oryantiring jimnastik , eskrim,modern pentatlon | Ders sunumlarını okumak. |
9) | Tenis, Badminton, Okçuluk, bocce, bowling, masa tenisi, atıcılık | Ders sunumlarını okumak. |
10) | Karate, Tekvando, Boks, Güreş ,judo | Ders sunumlarını okumak. |
11) | Vücut geliştirme, biniclik | Ders sunumlarını okumak. |
12) | Kürek, Kano, atletizm | Ders sunumlarını okumak. |
13) | Kayak, Kroskayak, Snowboard, Buz pateni, Buz hokeyi, Curling | Ders sunumlarını okumak. |
14) | Kayak, Kroskayak, Snowboard, Buz pateni, Buz hokeyi, Curling | Ders sunumlarını okumak. |
15) | Final | Ders sunumlarını okumak. |
16) | Final |
Ders Notları / Kitaplar: | Beden Eğitimi ve Sporda Temel Kavramlar., H. Murat Şahin. Nobel yayınları |
Diğer Kaynaklar: | Beden Eğitimi ve Sporda Temel Kavramlar., H. Murat Şahin. Nobel yayınları |
Course Learning Outcomes | 1 |
2 |
3 |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||||||||
1) Gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ile bilgi sahibi olup bu bilgileri üretimde kullanır. | ||||||||||||||
2) Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. | ||||||||||||||
3) Gıda laboratuvarlarında öğrendiği bilgileri üretim ve kalite kontrol noktalarında değerlendirir. | ||||||||||||||
4) Gıda üretim aşamalarında risk faktörü olabilecek noktaları tespit edebilir. | ||||||||||||||
5) Gıda sektöründe hijyen, sanitasyon koşullarını sağlayabilir. | ||||||||||||||
6) Gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olur. | ||||||||||||||
7) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | ||||||||||||||
8) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | ||||||||||||||
9) Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaparak sonuçlarını yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. | ||||||||||||||
10) Gıda teknolojisi alanındaki güncel teknikleri kullanır. | ||||||||||||||
11) Alanı ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. | ||||||||||||||
12) Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. | ||||||||||||||
13) Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. | ||||||||||||||
14) Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Orta | 3 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ile bilgi sahibi olup bu bilgileri üretimde kullanır. | |
2) | Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. | |
3) | Gıda laboratuvarlarında öğrendiği bilgileri üretim ve kalite kontrol noktalarında değerlendirir. | |
4) | Gıda üretim aşamalarında risk faktörü olabilecek noktaları tespit edebilir. | |
5) | Gıda sektöründe hijyen, sanitasyon koşullarını sağlayabilir. | |
6) | Gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olur. | |
7) | Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | |
8) | Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | |
9) | Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaparak sonuçlarını yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. | |
10) | Gıda teknolojisi alanındaki güncel teknikleri kullanır. | |
11) | Alanı ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. | |
12) | Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. | |
13) | Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. | |
14) | Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Aktiviteye Hazırlık | Aktivitede Harçanan Süre | Aktivite Gereksinimi İçin Süre | İş Yükü | ||
Ders Saati | 10 | 0 | 0 | ||||
Uygulama | 10 | 0 | 0 | ||||
Ödevler | 10 | 0 | 0 | ||||
Ara Sınavlar | 10 | 0 | 0 | ||||
Final | 10 | 0 | 0 | ||||
Toplam İş Yükü | 0 |