GTE181 Staj(Mesleki Çalışma)İstinye ÜniversitesiAkademik Programlar Gıda TeknolojisiÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Gıda Teknolojisi

Önizleme

Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: GTE181
Ders İsmi: Staj(Mesleki Çalışma)
Ders Yarıyılı: Bahar
Ders Kredileri:
AKTS
6
Öğretim Dili: Turkish
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü: Zorunlu
Dersin Seviyesi:
Önlisans TYYÇ:5. Düzey QF-EHEA:Kısa Düzey EQF-LLL:5. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Dr. Öğr. Üy. AYŞEN ARSLAN
Dersi Veren(ler): Öğr. Gör. CANSU AĞAN
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Öğrencilerin mesleki deneyim kazanmaları amacıyla 30 günlük sektör uygulaması yapılmaktadır.
Dersin İçeriği: Öğrenciler gıda alanında çalışan kamu ya da özel sektör kurum/kuruluşlarında staj eğitimini tamamlamaktadırlar.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) Gıda teknikerliği mesleğinin uygulanışını ve iş yaşamını gözlemler.
2) Gıda teknikerinin görev ve sorumlulukları hakkında bilgilenir.
3) Meslek ahlakı, iş güvenliği, çevre gibi sosyal konularda bilgilenir
4) 4. Sözlü ve yazılı iletişim becerilerini geliştirir.
5) İşletmede kalite ve standardizasyon konularını öğrenir.

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Sektör hakkında genel bilgilendirme
2) Kurum içi gözlem yapma
3) Bilgisayar teknolojilerinin kullanma.
4) Genel işletme bilgilerini uygulama
5) Gıdalarda mikrobiyolojik analizler için örnek alma
6) Gıdalardaki mikrobiyolojik analizleri yapabilme
7) Gıdalarda kimyasal analizler için örnek alma
8) Gıdalarda kimyasal analizleri yapabilme
9) To be able to make physical analyzes in foods
10) Gıda fabrikalarında kalite güvence sistemlerini kurabilme
11) Kalite güvence sistemlerinin sürekliliğini sağlama
12) İlgili alanda proses kontrolü yapabilme
13) Genel değerlendirme
14) Rapor hazırlama ve sunma

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: Kamu ya da özel sektör kurum/kuruluşlarında staj eğitimini alınacaktır.
Diğer Kaynaklar: Öğretim Görevlisi Ders Notları

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Course Learning Outcomes

1

2

3

4

5

Program Kazanımları
1) Gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ile bilgi sahibi olup bu bilgileri üretimde kullanır. 2 2 2 2 2
2) Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. 2 2 2 2 2
3) Gıda laboratuvarlarında öğrendiği bilgileri üretim ve kalite kontrol noktalarında değerlendirir. 2 2 2 2 2
4) Gıda üretim aşamalarında risk faktörü olabilecek noktaları tespit edebilir. 2 2 2 2 2
5) Gıda sektöründe hijyen, sanitasyon koşullarını sağlayabilir. 2 2 2 2 2
6) Gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olur. 2 2 2 2 2
7) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. 2 2 2 2 2
8) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. 2 2 2 2 2
9) Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaparak sonuçlarını yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. 2 2 2 2 2
10) Gıda teknolojisi alanındaki güncel teknikleri kullanır. 2 2 2 2 2
11) Alanı ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. 2 2 2 2 2
12) Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. 2 2 2 2 2
13) Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. 2 2 2 2 2
14) Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 2 2 2 2 2

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Orta 3 En Yüksek
       
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ile bilgi sahibi olup bu bilgileri üretimde kullanır. 3
2) Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. 2
3) Gıda laboratuvarlarında öğrendiği bilgileri üretim ve kalite kontrol noktalarında değerlendirir. 2
4) Gıda üretim aşamalarında risk faktörü olabilecek noktaları tespit edebilir. 2
5) Gıda sektöründe hijyen, sanitasyon koşullarını sağlayabilir. 2
6) Gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olur. 2
7) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. 3
8) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. 3
9) Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaparak sonuçlarını yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. 3
10) Gıda teknolojisi alanındaki güncel teknikleri kullanır. 3
11) Alanı ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. 2
12) Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. 2
13) Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. 3
14) Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 2

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Derse Özgü Staj 30 % 100
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 100
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI %
Toplam % 100

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı Aktiviteye Hazırlık Aktivitede Harçanan Süre Aktivite Gereksinimi İçin Süre İş Yükü
Derse Özgü Staj 30 5 150
Toplam İş Yükü 150