Gıda Teknolojisi | |||||
Önlisans | TYYÇ: 5. Düzey | QF-EHEA: Kısa Düzey | EQF-LLL: 5. Düzey |
Ders Kodu: | UNI361 | ||||
Ders İsmi: | Moda Stil Danışmanlığı | ||||
Ders Yarıyılı: | Güz | ||||
Ders Kredileri: |
|
||||
Öğretim Dili: | Türkçe | ||||
Ders Koşulu: | |||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||
Dersin Türü: | Üniversite Seçmeli | ||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||
Dersin Veriliş Şekli: | E-Öğrenme | ||||
Dersin Koordinatörü: | Dr. FERHAT DUMANLI | ||||
Dersi Veren(ler): | Ferhat DUMANLI | ||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Globalleşen dünya ile birlikte tüm alanlarda yaşanan sürekli ve hızlı değişimin moda alanında da hissedilmektedir. Bu nedenle hızlı ve değişen moda kavramının geçmişten günümüze olan hızlı değişimi ve gelişimine ayak uydurmak ve en önemlisi günümüz moda tüketicilerinin ihtiyaçlarına hızlı ve etkin bir cevap verebilmek aynı zamanda sosyal ve iş çevrelerinde kendilerine kimlik kazandırmak için desteğe ihtiyaç olmuştur. Yapılan çalışmalar ile birlikte moda ve perakende alanında etkin olmak ve moda tüketicisi ile uzun soluklu sürekliliği sağlamak amaçlanmıştır. |
Dersin İçeriği: | Modanın tarihsel gelişimi, modanın kilit oyuncuları, trend analizi, moda takvimi, müşteri analizi, kıyafet analizi, saç ve makyaj prensipleri gibi konularda alt yapı oluşturmak |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) Moda ve stili oluşturan temel kavramları bilir. 2) Moda stilleriyle ilgili konuları kavrar. 3) Kişiye uygun giysi, renk ve formları belirleyerek aksesuar, saç ve makyaj unsurlarıyla stil uygulamaları yapar. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Moda tarihi ve gelişimi | |
2) | Modaya yön verenler | |
3) | Trend takibi | |
4) | Moda terminolojisi ve kavramlar | |
5) | Moda haftaları ve Moda başkentleri | |
6) | Moda takvimi ve etkinlik | |
7) | Müşteriyi analiz etme | |
8) | Ara Sınav | |
9) | Stil analizi ve uygulaması | |
10) | Kıyafet, ayakkabı, çanta ve aksesuar modelleri | |
11) | Müşteriye Lookbook hazırlama | |
12) | Saç ve makyaj prensibleri | |
13) | Uygulama | |
14) | Uygulama |
Ders Notları / Kitaplar: | Ders notları |
Diğer Kaynaklar: | Somer, F. (2012). The Book of Styling : An Insider’s Guide to Creating Your Own Look. CA: Zest Books. Güler, Ş. (2013). İmaj ve Stil Koçluğu. İstanbul: Alfa Yayıncılık. Okan, M., R. (2015). Kendi Stilini Yaratmak. İstanbul: Alfa Yayıncılık. |
Course Learning Outcomes | 1 |
2 |
3 |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||||||||
1) Gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ile bilgi sahibi olup bu bilgileri üretimde kullanır. | ||||||||||||||
2) Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. | ||||||||||||||
3) Gıda laboratuvarlarında öğrendiği bilgileri üretim ve kalite kontrol noktalarında değerlendirir. | ||||||||||||||
4) Gıda üretim aşamalarında risk faktörü olabilecek noktaları tespit edebilir. | ||||||||||||||
5) Gıda sektöründe hijyen, sanitasyon koşullarını sağlayabilir. | ||||||||||||||
6) Gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olur. | ||||||||||||||
7) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | ||||||||||||||
8) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | ||||||||||||||
9) Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaparak sonuçlarını yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. | ||||||||||||||
10) Gıda teknolojisi alanındaki güncel teknikleri kullanır. | ||||||||||||||
11) Alanı ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. | ||||||||||||||
12) Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. | ||||||||||||||
13) Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. | ||||||||||||||
14) Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Orta | 3 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ile bilgi sahibi olup bu bilgileri üretimde kullanır. | |
2) | Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. | |
3) | Gıda laboratuvarlarında öğrendiği bilgileri üretim ve kalite kontrol noktalarında değerlendirir. | |
4) | Gıda üretim aşamalarında risk faktörü olabilecek noktaları tespit edebilir. | |
5) | Gıda sektöründe hijyen, sanitasyon koşullarını sağlayabilir. | |
6) | Gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olur. | |
7) | Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | |
8) | Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | |
9) | Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaparak sonuçlarını yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. | |
10) | Gıda teknolojisi alanındaki güncel teknikleri kullanır. | |
11) | Alanı ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. | |
12) | Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. | |
13) | Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. | |
14) | Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Aktiviteye Hazırlık | Aktivitede Harçanan Süre | Aktivite Gereksinimi İçin Süre | İş Yükü | ||
Ders Saati | 14 | 3 | 2 | 1 | 84 | ||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 1 | 10 | 10 | ||||
Ara Sınavlar | 1 | 10 | 2 | 12 | |||
Final | 1 | 10 | 2 | 12 | |||
Toplam İş Yükü | 118 |