GTE012 Bilimsel Proje Hazırlama İlkeleriİstinye ÜniversitesiAkademik Programlar Gıda TeknolojisiÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Gıda Teknolojisi

Önizleme

Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: GTE012
Ders İsmi: Bilimsel Proje Hazırlama İlkeleri
Ders Yarıyılı: Bahar
Ders Kredileri:
AKTS
3
Öğretim Dili: Turkish
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü: Bölüm/Program Seçmeli
Dersin Seviyesi:
Önlisans TYYÇ:5. Düzey QF-EHEA:Kısa Düzey EQF-LLL:5. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Dr. Öğr. Üy. HAMZA GÖKTAŞ
Dersi Veren(ler): Dr. Öğr. Üyesi Hamza GÖKTAŞ
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Makale, proje gibi bilimsel çıktıların yazılmasında dikkat edilecek hususların öğrenilmesi ve değerlendirilmesi
Dersin İçeriği: Makale türleri
Makale yazarken dikkat edilecek hususlar
Makale yazımında kaynakça gösterimi
Etik ihlaller

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) Öğrenci bilimsel proje türlerini, bilimsel proje yazımında kaynaklara erişimi ve kaynakça gösterimini öğrenir
2) Öğrenci proje yazımını ve proje yazımı esnasındaki etik ihlalleri öğrenir
3) Öğrenci bilimsel makale türlerini ve makale yazımını öğrenir

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Bilimsel Çalışma Türleri İlgili öğretim üyesinin ders notları
2) Bilimsel Proje Hazırlarken Literatür Taraması İlgili öğretim üyesinin ders notları
3) Bilimsel Proje Hazırlamada Kaynakça Gösterimi İlgili öğretim üyesinin ders notları
4) Proje Yazımı İlgili öğretim üyesinin ders notları
5) Proje Yazımı İlgili öğretim üyesinin ders notları
6) Bilimsel Çalışmalarda Etik İhlaller İlgili öğretim üyesinin ders notları
7) Genel Tekrar İlgili öğretim üyesinin ders notları
8) Ara sınav Sınav
9) Bilimsel Makale Türleri ve Yazımı İlgili öğretim üyesinin ders notları
10) Bilimsel Makale Türleri ve Yazımı İlgili öğretim üyesinin ders notları
11) Öğrencilerin Hazırlamış Olduğu Projelerin Sunumu Öğrenci Sunumları
12) Öğrencilerin Hazırlamış Olduğu Projelerin Sunumu Öğrenci Sunumları
13) Öğrencilerin Hazırlamış Olduğu Projelerin Sunumu Öğrenci Sunumları
14) Genel Tekrar İlgili Öğretim Üyesinin Ders Notları

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: Bilimsel bir makale nasıl yazılır ve yayımlanır (Çeviri: Gülay Aşkar Altay)
Diğer Kaynaklar: İlgili öğretim üyesinin ders notları

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Course Learning Outcomes

1

2

3

Program Kazanımları
1) Gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ile bilgi sahibi olup bu bilgileri üretimde kullanır. 1 1 1
2) Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. 1 1 1
3) Gıda laboratuvarlarında öğrendiği bilgileri üretim ve kalite kontrol noktalarında değerlendirir. 1 1 1
4) Gıda üretim aşamalarında risk faktörü olabilecek noktaları tespit edebilir. 1 1 1
5) Gıda sektöründe hijyen, sanitasyon koşullarını sağlayabilir. 1 1 1
6) Gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olur. 1 1 1
7) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. 1 1 1
8) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. 1 1 1
9) Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaparak sonuçlarını yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. 1 1 1
10) Gıda teknolojisi alanındaki güncel teknikleri kullanır. 1 1 1
11) Alanı ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. 1 1 1
12) Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. 1 1 1
13) Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. 1 1 1
14) Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 1 1 1

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Orta 3 En Yüksek
       
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ile bilgi sahibi olup bu bilgileri üretimde kullanır. 1
2) Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. 1
3) Gıda laboratuvarlarında öğrendiği bilgileri üretim ve kalite kontrol noktalarında değerlendirir. 1
4) Gıda üretim aşamalarında risk faktörü olabilecek noktaları tespit edebilir. 1
5) Gıda sektöründe hijyen, sanitasyon koşullarını sağlayabilir. 1
6) Gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olur. 1
7) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. 1
8) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. 1
9) Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaparak sonuçlarını yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. 1
10) Gıda teknolojisi alanındaki güncel teknikleri kullanır. 1
11) Alanı ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. 1
12) Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. 1
13) Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. 1
14) Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 1

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Ödev 1 % 20
Ara Sınavlar 1 % 30
Final Sözlü 1 % 50
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 100
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI %
Toplam % 100

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı Aktiviteye Hazırlık Aktivitede Harçanan Süre Aktivite Gereksinimi İçin Süre İş Yükü
Ders Saati 14 0 3 42
Ödevler 1 0 5 5
Ara Sınavlar 1 0 10 10
Final 1 0 14 14
Toplam İş Yükü 71