Gıda Teknolojisi | |||||
Önlisans | TYYÇ: 5. Düzey | QF-EHEA: Kısa Düzey | EQF-LLL: 5. Düzey |
Ders Kodu: | GTE012 | ||||
Ders İsmi: | Bilimsel Proje Hazırlama İlkeleri | ||||
Ders Yarıyılı: | Bahar | ||||
Ders Kredileri: |
|
||||
Öğretim Dili: | Turkish | ||||
Ders Koşulu: | |||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||
Dersin Türü: | Bölüm/Program Seçmeli | ||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||
Dersin Koordinatörü: | Dr. Öğr. Üy. HAMZA GÖKTAŞ | ||||
Dersi Veren(ler): | Dr. Öğr. Üyesi Hamza GÖKTAŞ | ||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Makale, proje gibi bilimsel çıktıların yazılmasında dikkat edilecek hususların öğrenilmesi ve değerlendirilmesi |
Dersin İçeriği: | Makale türleri Makale yazarken dikkat edilecek hususlar Makale yazımında kaynakça gösterimi Etik ihlaller |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) Öğrenci bilimsel proje türlerini, bilimsel proje yazımında kaynaklara erişimi ve kaynakça gösterimini öğrenir 2) Öğrenci proje yazımını ve proje yazımı esnasındaki etik ihlalleri öğrenir 3) Öğrenci bilimsel makale türlerini ve makale yazımını öğrenir |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Bilimsel Çalışma Türleri | İlgili öğretim üyesinin ders notları |
2) | Bilimsel Proje Hazırlarken Literatür Taraması | İlgili öğretim üyesinin ders notları |
3) | Bilimsel Proje Hazırlamada Kaynakça Gösterimi | İlgili öğretim üyesinin ders notları |
4) | Proje Yazımı | İlgili öğretim üyesinin ders notları |
5) | Proje Yazımı | İlgili öğretim üyesinin ders notları |
6) | Bilimsel Çalışmalarda Etik İhlaller | İlgili öğretim üyesinin ders notları |
7) | Genel Tekrar | İlgili öğretim üyesinin ders notları |
8) | Ara sınav | Sınav |
9) | Bilimsel Makale Türleri ve Yazımı | İlgili öğretim üyesinin ders notları |
10) | Bilimsel Makale Türleri ve Yazımı | İlgili öğretim üyesinin ders notları |
11) | Öğrencilerin Hazırlamış Olduğu Projelerin Sunumu | Öğrenci Sunumları |
12) | Öğrencilerin Hazırlamış Olduğu Projelerin Sunumu | Öğrenci Sunumları |
13) | Öğrencilerin Hazırlamış Olduğu Projelerin Sunumu | Öğrenci Sunumları |
14) | Genel Tekrar | İlgili Öğretim Üyesinin Ders Notları |
Ders Notları / Kitaplar: | Bilimsel bir makale nasıl yazılır ve yayımlanır (Çeviri: Gülay Aşkar Altay) |
Diğer Kaynaklar: | İlgili öğretim üyesinin ders notları |
Course Learning Outcomes | 1 |
2 |
3 |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||||||||
1) Gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ile bilgi sahibi olup bu bilgileri üretimde kullanır. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
2) Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
3) Gıda laboratuvarlarında öğrendiği bilgileri üretim ve kalite kontrol noktalarında değerlendirir. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
4) Gıda üretim aşamalarında risk faktörü olabilecek noktaları tespit edebilir. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
5) Gıda sektöründe hijyen, sanitasyon koşullarını sağlayabilir. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
6) Gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olur. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
7) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
8) Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
9) Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaparak sonuçlarını yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
10) Gıda teknolojisi alanındaki güncel teknikleri kullanır. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
11) Alanı ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
12) Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
13) Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
14) Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | 1 | 1 | 1 |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Orta | 3 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Gıda bileşenleri ve katkı maddeleri ile bilgi sahibi olup bu bilgileri üretimde kullanır. | 1 |
2) | Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. Gıda mevzuatı ve meslek etiği konusunda bilgiye sahiptir. | 1 |
3) | Gıda laboratuvarlarında öğrendiği bilgileri üretim ve kalite kontrol noktalarında değerlendirir. | 1 |
4) | Gıda üretim aşamalarında risk faktörü olabilecek noktaları tespit edebilir. | 1 |
5) | Gıda sektöründe hijyen, sanitasyon koşullarını sağlayabilir. | 1 |
6) | Gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olur. | 1 |
7) | Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | 1 |
8) | Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği ve kalite kontrolü için gerekli cihazları kullanır. | 1 |
9) | Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaparak sonuçlarını yorumlayabilme kabiliyeti kazanır. | 1 |
10) | Gıda teknolojisi alanındaki güncel teknikleri kullanır. | 1 |
11) | Alanı ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar. | 1 |
12) | Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. | 1 |
13) | Bir yabancı dili (İngilizce) en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. | 1 |
14) | Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | 1 |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ödev | 1 | % 20 |
Ara Sınavlar | 1 | % 30 |
Final Sözlü | 1 | % 50 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 100 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Aktiviteye Hazırlık | Aktivitede Harçanan Süre | Aktivite Gereksinimi İçin Süre | İş Yükü | ||
Ders Saati | 14 | 0 | 3 | 42 | |||
Ödevler | 1 | 0 | 5 | 5 | |||
Ara Sınavlar | 1 | 0 | 10 | 10 | |||
Final | 1 | 0 | 14 | 14 | |||
Toplam İş Yükü | 71 |