Sinema ve Televizyon (YL) (Tezli) (İngilizce)

Önizleme

Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Program Hakkında Bilgi

Program, çeşitli disiplinlerden gelen öğrencilerin kendi alanlarındaki bilgi ve tecrübelerini aktarmalarını sağlayarak; sınırları keskin bir biçimde belirlenmemiş, dinamik bir eğitim sürecini içine alacaktır.
İletişimin tek boyutlu olmayan doğasına uygun olarak bu program içerisinde kitle iletişim teorileri, sosyoloji, psikoloji ve benzeri toplum bilimlerinden faydalanmak ve bunların teorik eğitim içerisinde bir araya getirilmesi mümkün olacaktır. Sinema ve televizyon çalışmaları disiplininin bir kavşak disiplin olması sebebiyle, psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal psikoloji, felsefe, siyaset gibi birçok alanda öğrencilerine nitelikli bilgi sağlayarak, onların çevrelerinde gelişen olayları daha sağlıklı değerlendirmelerini, yorumlamalarını ve çıkarımlar yapmalarını sağlar.
Sinema Anabilim Dalı İngilizce Tezli Yüksek Lisans Programında; İletişim Biliminin temel disiplinlerinde yetkinlik kazanmış ve medya sektörü bağlamında hem konvansiyonel hem de dijital alanlarda ihtisas sahibi öğretim üyelerinin katkıları ile disiplinlerarası bir eğitim verilmesi planlanmaktadır.