Sinema ve Televizyon (YL) (Tezli) (İngilizce)

Önizleme

Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Kayıt Kabul Koşulları

İstinye Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca 20 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 29690 sayılı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim yönetmeliği uygulanmaktadır.
a) Üniversitelerin dört yıllık lisans derecesine sahip mezunları başvurabilir (Tezli Yüksek Lisans programlarına başvuran adayların lisans not ortalamasının 100 üzerinden en az 55 olması gerekir.),
b) Daha önce disiplin cezası almış olması nedeniyle herhangi bir yüksek lisans programından ilişiğinin kesilmemiş olması,
c) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’den başvurulan programın (sözel) puan türünde en az 55 puan almış olmak gerekir. ALES sınavının geçerlilik süresi 5 yıldır).
d) YÖK tarafından geçerliği kabul edilmiş olan yabancı dil sınavlarından; Türkçe eğitim yapan Tezli Yüksek Lisans programları için en az 40 puan almış olması gerekir.
e) Erkek adaylar için Askerliğini yapmış veya tecil ettirmiş olması.

Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde; ALES puanının yanı sıra, lisans mezuniyet not ortalaması ile gerekli görülmesi halinde yabancı dil sınavı notu ve mülakat sonuçları da değerlendirilebilir. Dörtlü değerlendirme yapılması durumunda (ALES) sonucu en az %50 ağırlıkla göz önüne alınır. Lisans başarı ortalaması, yabancı dil sınavı ve mülakat sonuçlarının değerlendirmeye ne ağırlıkta katılacağı ilgili kurulca belirlenir ve Üniversite Senatosunca onaylanır. Değerlendirme, ilgili anabilim dalı başkanlığınca tercihen kendi ana bilim dalında görevli öğretim üyeleri içinden oluşturulan ve ilgili yönetim kurulu tarafından onaylanan jüri tarafından gerçekleştirilir ve ilgili yönetim kurulu kararıyla kesinleşir.