Gıda Teknolojisi

Önizleme

Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Program Hakkında Bilgi

Gıda Teknolojisi programı ilk olarak 2017 güz döneminde öğrenci almaya başlamış, 2019 yılında ilk mezunlarını verecektir.
Gıda teknolojisi programında öğrenciler genel kimya, mikrobiyolojisi, gıda mikrobiyolojisi, hijyen sanitasyon, gıda teknolojileri (et, süt, hububat, meyve sebze, hazır yemek, fermente ürünler), gıda endüstri makineleri, gıda ambalajlama konularında eğitim göreceklerdir.
Okulumuzun Gıda Teknolojisi Programında diğer üniversitelerden farklı olarak teknoloji dersleri, mikrobiyoloji ve gıda mikrobiyolojisi derslerinin her biri için uygulamalı eğitim verilmektedir. Yaş kimya ve enstrümental analizlerin yapılabildiği geniş olanaklara sahip laboratuvar mevcuttur.
Eğitim dili Türkçe'dir.