Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Önizleme

Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Mezunların Mesleki Profili

Dijital Medya ve İnternet Platformları: Mezunlar, dijital medya ajanslarında veya internet platformlarında içerik üreticisi, sosyal medya yöneticisi veya dijital pazarlama uzmanı olarak çalışabilirler.

Reklam ve Halkla İlişkiler Ajansları: Reklam ajansları ve halkla ilişkiler firmalarında, reklam yazarı, kreatif direktör, medya planlamacısı, PR uzmanı gibi rollerde çalışabilirler.

Eğitim Kurumları: Mezun olup gerekli şartları taşıyan öğrencilerden eğitim vermek üzere iletişim meslek liseleri başta olmak üzere kolejlerde veya üniversitelerde eğitimci olarak çalışabilirler.

Kültürel Kurumlar ve Organizasyonlar: Mezunlar, kültürel kurumlar, festivaller, etkinlikler veya organizasyonlar için medya ile ilgili görevlerde çalışabilirler.

Kamu Kurumları: İlgili kamu kurumlarının basın-yayın, basın ve halkla ilişkiler gibi iletişim temelli birimlerinde çalışabilirler.

Sivil Toplum Kuruluşları: İlgili STK'ların medya ve iletişim planlama ve yönetimi alanlarında çalışabilirler.

Serbest Çalışma ve Bağımsız Projeler: Bazı mezunlar, serbest çalışma veya bağımsız projeler yoluyla kendi işlerini kurabilirler ve özgün içerikler üretebilirler.