Tıp (İngilizce)

Önizleme

Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Mezunların Mesleki Profili

Tıp Doktoru diplomasını alan mezunlar T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından iki yıllık zorunlu hizmet için kura usulü ile birinci basamak sağlık hizmetinde toplum sağlığı birimleri, kamu hastanelerinin acil servisleri gibi çeşitli sağlık birimlerinde görevlendirilirler. Temel, Dahili veya Cerrahi Tıp Bilimlerinde "Tıpta Uzmanlık" programlarına başvuran mezunlar ise Uzmanlık Sınavı'nı başarmaları durumunda çeşitli üniversite hastanelerinde veya T.C. Sağlık Bakanlığı'na ait eğitim ve araştırma hastanelerinde hekim olarak çalışabilirler. Zorunlu hizmet/uzmanlık eğitimi sonrasında da çeşitli kamu kuruluşları, özel sektör, araştırma enstitüleri veya üniversitelerde hekim olarak görev alabilirler.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaya mezunlar uzmanlık öğrenciliğine başvuru hakkını kazanırlar ve ülkemizde güncel kanun ve yönetmelikler çerçevesinde çalışma imkanı bulabilirler.
Tıp eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, yeterli düzeyde Yabancı Dil bilgisine sahip olmaları ve özel sınavları başarmaları durumunda (Tıpta Uzmanlık Sınavı, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı ve Doktora programı, vb.) üst derece programlara geçiş yapabilirler.