Siber Güvenlik (YL) (Tezli) (İngilizce)

Önizleme

Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Yeterlilik Kazanma Koşulları

Tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi, yabancı dil hazırlık ve bilimsel hazırlık süresi hariç, en fazla altı yarıyıldır. Ancak öğrenci ilk iki yarıyılda kredi yükünü tamamlamak ve en az bir yarıyılını tez çalışmasında geçirmek kaydıyla üç yarıyıl sonunda mezun olabilir. Programlarında öngörülen kredili ve kredisiz dersleri ve tezini başarıyla tamamlayan öğrenciler mezuniyete hak kazanırlar.

Siber Güvenlik Tezli Yüksek Lisans Programı, 7 adet kredili ders, bir seminer dersi ve tez çalışması olmak üzere 30 krediden (120 AKTS) oluşmaktadır.

Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarı ile tamamlamayan öğrencilerin ilişikleri kesilir.

Kayıtlı olduğu programa ilişkin derslerin verildiği yarıyıldan başlamak üzere, her yarıyıl için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın tezli yüksek lisans programını azami üç yıl içinde başarı ile tamamlayarak mezun olamayanların Üniversite ile ilişiği kesilir.

Enstitü anabilim dalı başkanlığı, her öğrenci için Üniversite öğretim üyesi kadrosunda bulunan bir tez danışmanını en geç birinci yarıyılın sonuna kadar; öğrencinin danışmanıyla beraber belirlediği tez konusunu da en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar Enstitüye önerir. Tez danışmanı ve tez konusu Enstitü Yönetim Kurulu onayıyla en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar kesinleşir.

Öğrenci, tez danışmanı ve tez konusunun atanmasını izleyen dönemden itibaren tez çalışması süresince, her dönem tez dersine kayıt yaptırmak zorundadır. Öğrencinin tez çalışması ile ilgili ders notu, tez savunmasına girene dek “DE” olarak kayıtlarına işlenir.

Tez çalışması, jüri tarafından kabul edilmesi durumunda “Başarılı”, reddedilmesi durumunda “Başarısız” notu ile değerlendirilir.