Çocuk Gelişimi

Önizleme

Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Yeterlilik Kazanma Koşulları

Mezuniyet koşullarını sağlayan öğrencilere Çocuk Gelişimi alanında önlisans derecesi verilir. İstinye Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin Madde 32’ye göre;
“(1) Kayıtlı oldukları programda öngörülen tüm dersleri, uygulamaları ve stajları, bu Yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlayan ve genel not ortalama şartını sağlayan öğrenciler diploma almaya hak kazanırlar. Bu durumdaki öğrencilerin hazırlık sınıfı hariç, en az öğretim programındaki yarıyıl sayısının otuz ile çarpımı veya yıl sayısının altmış ile çarpımı kadar AKTS kredisi almış olmaları gerekir. Mezun olan tüm öğrencilere verilecek diploma eki, geçici mezuniyet belgesi, not durum belgesi ve diğer belgelerle ilgili esaslar Senato tarafından belirlenir.”
“(2) Bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak, hazırlık sınıfı hariç dört yarıyıllık ön lisans programlarını başarıyla tamamlayan öğrencilere ön lisans diploması, en az sekiz yarıyıllık bir programı başarı ile tamamlayan öğrencilere lisans diploması verilir.”
“(3) Mezuniyet için genel not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir. Bir öğrenci kayıtlı olduğu bölümün/programın müfredatta belirtilen tüm derslerini başardığı halde genel not ortalaması 2,00’ın altında ise, DD ve DC notlarına sahip derslerinin en az birini yükselterek genel not ortalamasını 2,00 ve üzerine çıkarması gerekir.”
Mezuniyet için öğrencinin tamamlaması gereken minimum AKTS 120’dir.