Moleküler Biyoloji ve Genetik (YL) (Tezli) (İngilizce)

Önizleme

Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Kayıt Kabul Koşulları

Programa başvuracakların, İstinye Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinde belirtilen koşullara (diploma koşulları, ALES puanı koşulları*, yabancı dil koşulları**, gereken durumlarda denklik koşulu, vb.) ek olarak, Yaşam Bilimleri ile ilgili en az dört yıl eğitim veren Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen / Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik / Mühendislik ve Doğa Bilimleri / Biyomühendislik / Biyomedikal Mühendisliği Fakültelerinde yer alan Biyokimya, Biyoloji, Biyomedikal, Biyomühendislik, Biyoteknoloji, Genetik, Gıda Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Moleküler Biyoloji, Nanotıp/Nanoteknoloji Tıbbi Biyoloji, Tıp, Veterinerlik vb. yaşam bilimleri bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir. Lisans eğitimini yukarıda belirtilen dallarından birinde alan adaylar, Moleküler Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans Programı’na başvurabilirler. Başvuran öğrenci adayları iki aşamada değerlendirilecektir. Buna göre, öğrenciler önce yazılı genel biyoloji sınavına alınacak, bu sınavdan en az 75 puan alan öğrenciler mülakata alınacaktır. Mülakat sonuçları Üniversitemiz web sayfası duyurular bölümünde ilan edilecektir. Seçilecek öğrencilerin nitelikliliğini arttırma amacıyla ek başvuru ve kabul kriterleri Enstitü Yönetim kurulunca belirlenecektir. Adaylardan istenecek belgeler aşağıdaki gibidir:
• Nüfus cüzdanı fotokopisi
• 1 adet vesikalık fotoğraf
• Başvuru formu
• Mezun olduğu Yüksek Öğrenim Kurumlarından alınmış olan Yüksek Lisans/Lisans derslerini ve notlarını gösterir belgenin (transkript) aslı
• Yüksek Lisans/Lisans Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı (Onaylı fotokopisi kayıt esnasında yapılacaktır.) (Yabancı ülkelerden alınan diplomalarının YÖK tarafından denkliğinin onaylanmış olması gerekir.)
• ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonuç belgesi
• Yabancı Dil Yeterlilik Belgesi
• Özgeçmiş (Özgeçmiş belgesinde, aday öğrenci hakkında bilgi alınabilecek iki kişinin referans olarak belirtilmesi ve iletişim bilgilerinin verilmesi önerilmektedir.)
• Referans Mektubu, (iki adet)
• Neden Doktora yapmak istediğini, geleceğe yönelik amaç ve hedeflerini, bilime ve bilimsel gelişmelere bakış açılarını yansıtan bir amaç mektubu
• Erkek Adaylar için Askerlik Belgesi

* ALES Puan Koşulları: Lisansüstü eğitim için aşağıda belirtilen sınavlardan birinden en az geçerli puanı almış olmak (sonuç belgeleri başvuru tarihine kadar geçerli olmalıdır):
1. Başvuracak adayların, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) elde edecekleri herhangi puan türünün birinden en az 55 olması, Yabancı uyruklu öğrenciler için GRE en az 150 ya da GMAT en az 450 puan olması gerekmektedir.
3. Doktora/ sanatta yeterlilik/tıpta uzmanlık/diş hekimliğinde uzmanlık/veteriner hekimliğinde uzmanlık/eczacılıkta uzmanlık mezunları için ALES şartı aranmaz. Adayın mezun olduğu lisansüstü programa girişteki puan türü veya uzmanlık alanına bakılmaksızın belirlenen 55 puan dikkate alınır.
4. Lisans derecesi ile başvuracak adayların, mezuniyet not ortalamalarının 4 üzerinden en az 2.50 veya eşdeğeri bir puanda olması gerekmektedir.

** Yabancı Dil Koşulları: Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından;
1. Lisans derecesi ile yüksek lisans programına başvuran adayların TOEFL-IBT puanının en az 72, YDS/ÜDS/KPDS/YÖKDİL puanının en az 60 olması gerekmektedir.