Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İÖ) | |||||
Önlisans | TYYÇ: 5. Düzey | QF-EHEA: Kısa Düzey | EQF-LLL: 5. Düzey |
Ders Kodu: | SHK202 | ||||
Ders İsmi: | Uçakta İkram ve Sunum | ||||
Ders Yarıyılı: | Bahar | ||||
Ders Kredileri: |
|
||||
Öğretim Dili: | Turkish | ||||
Ders Koşulu: | |||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Evet | ||||
Dersin Türü: | Zorunlu | ||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||
Dersin Koordinatörü: | Öğr. Gör. EBRU NİLGÜN SERENGİL | ||||
Dersi Veren(ler): | Ebru Nilgün SERENGİL,Nevreste Lütfiye ÜNLÜNLÜSÜ | ||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Uçuş operasyonu esnasında yolcuya sunulan ikramın dağıtım kuralları ve ikramın önemi hakkında bilgi kazandırmaktır. |
Dersin İçeriği: | Uçak içi ikramının tanımını, sunumunu, uçak içi ikramın malzemelerinin ve bölgelerinin tanımı, isimleri, kodları, özel yemek bilgileri ve kodları, yolcu memnuniyeti üzerine etkisi, hava yolu açısından anlamı, ekonomik açıdan yönetimi, genel servis ve sunum bilgisini içermektedir. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) İkram, uçuş süresince sunulmakta olan servislerin bütünüdür. Servis ve sunum tekniklerini öğrenebileceklerdir. 2) Servisin kabin içindeki fizyolojik ve psikolojik etkilerine hakim olmalarını sağlayacaktır. 3) Özel yemeklerin kültürel anlamları konusunda farkındalık kazanacaklardır 4) Servis detaylarını ve yaşanan hava olaylarındaki davranış şekillerini öğreneceklerdir. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | ||
1) | Uçakta ikram ve servis hizmetlerine giriş | |
1) | ||
2) | İkramın hizmet sektöründeki yeri ve hizmetin pazarlanması | |
3) | Uçakta İkram ve önemi, İkramın tarihçesi | |
4) | İkramın yolcular üzerindeki etkileri ve ikram planlanmasında ana faktörler | |
5) | Servis nedir? Servis kalitesini etkileyen faktörler | |
6) | İkram ve galley malzemelerinin tanıtılması | |
7) | İçecek servisi sunumu ve içeceklerin tanıtılması | |
8) | Arasınav | |
9) | Özel yemekler, kodları ve sunumu | |
10) | Kokpit servisi ve genel servis kuralları | |
11) | Servis Uygulamaları | |
12) | Servis Uygulamaları | |
13) | Servis Uygulamaları | |
14) | Genel Tekrar | |
15) | Genel Tekrar | |
16) | Final Sınavı |
Ders Notları / Kitaplar: | Ders notları Lecture notes |
Diğer Kaynaklar: | İnternet Kaynakları Internet Resourses Seth Godin (Mor İnek) |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
4 |
---|---|---|---|---|
Program Kazanımları |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Orta | 3 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Aktiviteye Hazırlık | Aktivitede Harçanan Süre | Aktivite Gereksinimi İçin Süre | İş Yükü | ||
Ders Saati | 2 | 14 | 28 | ||||
Uygulama | 2 | 14 | 28 | ||||
Ara Sınavlar | 1 | 25 | 25 | ||||
Final | 1 | 44 | 44 | ||||
Toplam İş Yükü | 125 |