SHK202 Uçakta İkram ve Sunumİstinye ÜniversitesiAkademik Programlar Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İÖ)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İÖ)

Önizleme

Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: SHK202
Ders İsmi: Uçakta İkram ve Sunum
Ders Yarıyılı: Bahar
Ders Kredileri:
AKTS
5
Öğretim Dili: Turkish
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Evet
Dersin Türü: Zorunlu
Dersin Seviyesi:
Önlisans TYYÇ:5. Düzey QF-EHEA:Kısa Düzey EQF-LLL:5. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. EBRU NİLGÜN SERENGİL
Dersi Veren(ler): Ebru Nilgün SERENGİL,Nevreste Lütfiye ÜNLÜNLÜSÜ
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Uçuş operasyonu esnasında yolcuya sunulan ikramın dağıtım kuralları ve ikramın önemi hakkında bilgi kazandırmaktır.
Dersin İçeriği: Uçak içi ikramının tanımını, sunumunu, uçak içi ikramın malzemelerinin ve bölgelerinin tanımı, isimleri, kodları, özel yemek bilgileri ve kodları, yolcu memnuniyeti üzerine etkisi, hava yolu açısından anlamı, ekonomik açıdan
yönetimi, genel servis ve sunum bilgisini içermektedir.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) İkram, uçuş süresince sunulmakta olan servislerin bütünüdür. Servis ve sunum tekniklerini öğrenebileceklerdir.
2) Servisin kabin içindeki fizyolojik ve psikolojik etkilerine hakim olmalarını sağlayacaktır.
3) Özel yemeklerin kültürel anlamları konusunda farkındalık kazanacaklardır
4) Servis detaylarını ve yaşanan hava olaylarındaki davranış şekillerini öğreneceklerdir.

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1)
1) Uçakta ikram ve servis hizmetlerine giriş
1)
2) İkramın hizmet sektöründeki yeri ve hizmetin pazarlanması
3) Uçakta İkram ve önemi, İkramın tarihçesi
4) İkramın yolcular üzerindeki etkileri ve ikram planlanmasında ana faktörler
5) Servis nedir? Servis kalitesini etkileyen faktörler
6) İkram ve galley malzemelerinin tanıtılması
7) İçecek servisi sunumu ve içeceklerin tanıtılması
8) Arasınav
9) Özel yemekler, kodları ve sunumu
10) Kokpit servisi ve genel servis kuralları
11) Servis Uygulamaları
12) Servis Uygulamaları
13) Servis Uygulamaları
14) Genel Tekrar
15) Genel Tekrar
16) Final Sınavı

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: Ders notları
Lecture notes
Diğer Kaynaklar: İnternet Kaynakları
Internet Resourses
Seth Godin (Mor İnek)

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Ders Öğrenme Kazanımları

1

2

3

4

Program Kazanımları

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Orta 3 En Yüksek
       
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Ara Sınavlar 1 % 40
Final 1 % 60
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 40
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 60
Toplam % 100

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı Aktiviteye Hazırlık Aktivitede Harçanan Süre Aktivite Gereksinimi İçin Süre İş Yükü
Ders Saati 2 14 28
Uygulama 2 14 28
Ara Sınavlar 1 25 25
Final 1 44 44
Toplam İş Yükü 125