Biyomedikal Cihaz Teknolojisi

Önizleme

Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Program Hakkında Bilgi

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi sektörünün gelişen tıp teknolojileriyle beraber evrensel gelişimi, tüm dünyada ve ülkemizde sürekli değişen ve gelişen bir pazar ve rekabet ortamı oluşturmuştur. Sağlık alanındaki gelişmelere paralel olarak artan tıbbi cihaz kullanımıyla beraber biyomedikal cihaz teknolojileri teknik servis desteği ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Üniversitemiz, tıpta ve biyolojik bilimlerde kullanılan cihazların periyodik kontrolünü, bakım ve onarımını yapabilen, tıbbi cihazlardaki yenilikleri takip ederek adapte olabilen, cihaz alımlarında satıcıların tekliflerini kalite ve maliyet bakımından değerlendirebilen ve cihaz operatörlerine kullanım eğitimi verebilen bilgi ve birikime sahip nitelikli teknikerler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Öğrenim süresi 2 yıl ve eğitim dili Türkçe’dir. Eğitim süresince mesleğin gerektirdiği nitelikler göz önünde bulundurularak teorik ve uygulamaya yönelik dersler verilir. Müfredatımız, temel elektronik ve tıbbi cihazları içeren derslerden teknik dokümantasyon ve güncel gelişmeleri anlatan derslere kadar zengin bir içeriğe sahiptir.
En az 120 AKTS’lik dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler “Biyomedikal Cihaz Teknikeri” ünvanını ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programı önlisans diplomasını alır. Biyomedikal cihaz teknikeri olmak isteyen adayların sağlık ve elektronik alanlarına ilgi duyması beklenmektedir.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler, resmi ve özel hastanelerde, dispanserlerde, laboratuvarlarda, tıbbi cihaz üreten fabrikalarda, tıbbi cihaz tamir ve bakım atölyeleri veya servislerinde görev alabilecekleri gibi kendi adlarına da özel iş yeri açabilirler.
Programı başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile
• Biyomedikal Mühendisliği,
• Elektrik–Elektronik Mühendisliği,
• Elektronik Mühendisliği,
• Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.