Psikoloji (İngilizce)

Önizleme

Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Program Hakkında Bilgi

İstinye Üniversitesi Psikoloji Bölümü, 2017 yılında kurulmuştur. 2017-2018 öğretim yılında ilk öğrencilerini alan bölümümüz, dinamik akademik kadrosu ile eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir. Bölümümüzün temel eğitim amacı öğrencilerimize, psikoloji alanında güncel ve kanıta dayalı kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Bu amaç doğrultusunda akademik kadromuz, Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinde eğitimini tamamlamış, Sosyal, Politik, Klinik, Sağlık gibi psikolojinin çeşitli alt alanlarında uzmanlaşmış, nitelikli eğitim faaliyetlerinin yanı sıra uluslararası ve ulusal çerçevede yayın yapmış öğretim üyelerinden oluşturulmuştur. Bölüm kadromuz, ilerleyen yıllarda daha farklı alanlarda uzmanlaşmış akademisyenlerle genişleyecektir.

Müfredat, Türk Psikologlar Derneği Psikoloji Lisans Programı Akreditasyon kriterleri temel alınarak hazırlanmıştır. Böylelikle nitelikli bir Psikoloji Lisans eğitiminin tüm gerekliliklerini karşılamaktadır. Müfredat kapsamında öğrenciler psikolojinin farklı alt alanları ile ilgili zorunlu dersler, seçmeli dersler ile dil ağırlıklı ve/veya farklı bilim dalları ile ilgili üniversite seçmeli dersleri alma imkanı bulabileceklerdir.

Müfredat kapsamında staj zorunlu tutulmamaktadır. Ancak, başta İstinye Üniversitesi bünyesindeki Medical Park ve Liv Hospital zincirlerinin 25 yıllık birikim ve kurulu sistemi olmak üzere her türlü imkan değerlendirilerek başarılı ve hevesli öğrencilere ilgi alanlarına göre çeşitli kurum ve kuruluşlarda gönüllü gözlem yapma imkanı bulmaları için yol gösterilecektir.

Ayrıca, müfredat kapsamındaki uygulamalı dersler aracılığı ile dört yıllık lisans eğitimi sonunda uygulama yapabilme becerilerini geliştirmiş ve bu becerileri ile diğer psikoloji mezunları arasında öne çıkan mezunlar verilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda ayrıca, öğrenciler, bilimsel araştırma yapma ve araştırmalarını yayına dönüştürme imkanı bulacaklardır.