Beslenme ve Diyetetik (YL) (Tezli) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu: | BES5104 | ||||
Ders İsmi: | Seminer | ||||
Ders Yarıyılı: | Bahar | ||||
Ders Kredileri: |
|
||||
Öğretim Dili: | Turkish | ||||
Ders Koşulu: | |||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||
Dersin Türü: | Zorunlu | ||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||
Dersin Koordinatörü: | Prof. Dr. FUNDA ELMACIOĞLU | ||||
Dersi Veren(ler): | PROF. DR. ALİYE ÖZENOĞLU | ||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Bu dersin amacı Beslenme ve Diyetetik alanında son bilimsel verileri değerlendirmek ve bilgileri derleyerek rapor halinde sunmaktır. |
Dersin İçeriği: | Beslenme ve Diyetetik alanında güncel bilimsel verilerin araştırması, değerlendirilmesi, tartışılması ve derlenen bilgilerin rapor halinde yazılıp ve sunulması |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) Son bilimsel verileri araştırır, değerlendirir ve yenilikleri tartışır. 2) Derlediği bilgileri bir rapor halinde yazar ve sunar. 3) Hazırlanan konuya yönelik olası soru ve soruların çözülmesine yönelik yanıtların verilmesi becerisi kazanır. 4) Aradığı bilgiye ulaşabilme, analiz etme ve sunma becerisini kazanır. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Genel Giriş | |
2) | Seminer konularının belirlenmesi | |
3) | Seminer konularının belirlenmesi | |
4) | Seminer konularının belirlenmesi | |
5) | Konu ile ilgili bulunan materyallerin incelenmesi ve tartışılması | |
6) | Konu ile ilgili bulunan materyallerin incelenmesi ve tartışılması | |
7) | Konu ile ilgili bulunan materyallerin incelenmesi ve tartışılması | |
8) | Konu ile ilgili bulunan materyallerin incelenmesi ve tartışılması | |
9) | İncelenen materyaller ışığında seminerlerin ana başlıklarının belirlenmesi | |
10) | İncelenen materyaller ışığında seminerlerin ana başlıklarının belirlenmesi | |
11) | İncelenen materyaller ışığında seminerlerin ana başlıklarının belirlenmesi | |
12) | İncelenen materyaller ışığında seminerlerin ana başlıklarının belirlenmesi | |
13) | Konu ile ilgili bulunan materyallerin incelenmesi | |
14) | Konu ile ilgili bulunan materyallerin incelenmesi | |
15) | Konu ile ilgili bulunan materyallerin incelenmesi |
Ders Notları / Kitaplar: | Beslenme ve Diyetetik alanında yayın yapan ulusal ve uluslararası hakemli bilimsel dergiler/kitaplar |
Diğer Kaynaklar: | Beslenme ve Diyetetik alanında yayın yapan ulusal ve uluslararası hakemli bilimsel dergiler/kitaplar |
Course Learning Outcomes | 1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||||||
1) Uzmanlık alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiler ve alanının gerektirdiği teknolojik araç gereçler konusunda bilgilidir. | ||||||||||
2) Uzmanlık alanıyla ilgili edindiği bilgileri kullanarak yeni bilgiler oluşturmak için gereken teknolojik donanımları kullanarak bilimsel araştırmalar yapar. | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||
3) Uzmanlık düzeyinde bireysel veya disiplinler arası yaptığı bilimsel çalışmaların verilerini yorumlama, analiz etme ve raporlama bilgisine sahiptir. | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||
4) Edindiği bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir. | 2 | 2 | 2 | 2 | ||||||
5) Bilimsel araştırmaların analizi için doğru istatistiksel yöntemleri kullanır. | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||
6) Uzmanlık alanıyla ilgili çalışmaları bağımsız ya da ekip olarak gerçekleştirerek bilimsel makaleleri ulusal düzeyde yayınlar ve / veya sunar. | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||
7) Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | ||||||||||
8) Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, yorumlar. | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||
9) Alanıyla ilgili ulusal veya uluslararası düzeyde ekip çalışması gerçekleştirir, gerektiğinde alan dışındaki birey ya da gruplarla sözlü veya yazılı iletişime geçerek kalite süreçlerine uyarak, güncel bilimsel gelişmeleri tartışır, paylaşır. | ||||||||||
10) Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Orta | 3 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Uzmanlık alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiler ve alanının gerektirdiği teknolojik araç gereçler konusunda bilgilidir. | 3 |
2) | Uzmanlık alanıyla ilgili edindiği bilgileri kullanarak yeni bilgiler oluşturmak için gereken teknolojik donanımları kullanarak bilimsel araştırmalar yapar. | 3 |
3) | Uzmanlık düzeyinde bireysel veya disiplinler arası yaptığı bilimsel çalışmaların verilerini yorumlama, analiz etme ve raporlama bilgisine sahiptir. | 3 |
4) | Edindiği bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir. | 3 |
5) | Bilimsel araştırmaların analizi için doğru istatistiksel yöntemleri kullanır. | |
6) | Uzmanlık alanıyla ilgili çalışmaları bağımsız ya da ekip olarak gerçekleştirerek bilimsel makaleleri ulusal düzeyde yayınlar ve / veya sunar. | 3 |
7) | Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | 1 |
8) | Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, yorumlar. | 3 |
9) | Alanıyla ilgili ulusal veya uluslararası düzeyde ekip çalışması gerçekleştirir, gerektiğinde alan dışındaki birey ya da gruplarla sözlü veya yazılı iletişime geçerek kalite süreçlerine uyarak, güncel bilimsel gelişmeleri tartışır, paylaşır. | 3 |
10) | Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. | 3 |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Seminer | 1 | % 100 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 100 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 15 | 15 |
Sunum / Seminer | 15 | 120 |
Toplam İş Yükü | 135 |