SHK202 Uçakta İkram ve Sunumİstinye ÜniversitesiAkademik Programlar Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İÖ)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İÖ)

Önizleme

Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: SHK202
Ders İsmi: Uçakta İkram ve Sunum
Ders Yarıyılı: Bahar
Ders Kredileri:
AKTS
5
Öğretim Dili: Türkçe
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü: Zorunlu
Dersin Seviyesi:
Önlisans TYYÇ:5. Düzey QF-EHEA:Kısa Düzey EQF-LLL:5. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. ÖZDEN UYGUN YÜKSEL
Dersi Veren(ler): Öğr. Gör. LEYLA AKALP
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Uçuş operasyonu esnasında yolcuya sunulan ikramın dağıtım kuralları ve ikramın önemi hakkında bilgi kazandırmaktır.
Dersin İçeriği: Uçak içi ikramının tanımını, sunumunu, uçak içi ikramın malzemelerinin ve bölgelerinin tanımı, isimleri, kodları, özel yemek bilgileri ve kodları, yolcu memnuniyeti üzerine etkisi, hava yolu açısından anlamı, ekonomik açıdan
yönetimi, genel servis ve sunum bilgisini içermektedir.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) İkram, uçuş süresince sunulmakta olan servislerin bütünüdür. Servis ve sunum tekniklerini öğrenebileceklerdir.
2) Servisin kabin içindeki fizyolojik ve psikolojik etkilerine hakim olmalarını sağlayacaktır.
3) Özel yemeklerin kültürel anlamları konusunda farkındalık kazanacaklardır
4) Servis detaylarını ve yaşanan hava olaylarındaki davranış şekillerini öğreneceklerdir.

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Uçuşta servis ve önemi
2) Servis yapılırken uyulması gereken kurallar
3) İkramın yolcu üzerindeki etkisi
4) Günün saatlerine göre hazırlanan ikram içeriği
5) Özel yemekler (Kosher, Müslüman, Hindu, Vejeteryan vb)
6) İçecek kategorileri
7) İçecek servisi
8) Arasınav
9) Yemek servis konsepti
10) Yolcu yemek servis sunumu
11) Yolcu yemek servis sunumu
12) Yolcu yemek servis sunumu
13) Kokpit yemeği
14) Ekip yemeği ve İkram raporları
15) Final sınavı

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: Ders notları
Lecture notes
Diğer Kaynaklar: İnternet Kaynakları
Internet Recourses
Seth Godin- Mor İnek

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Course Learning Outcomes

1

2

3

4

Program Kazanımları

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Orta 3 En Yüksek
       
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Ara Sınavlar 1 % 40
Final 1 % 60
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 40
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 60
Toplam % 100

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı Aktiviteye Hazırlık Aktivitede Harçanan Süre Aktivite Gereksinimi İçin Süre İş Yükü
Ders Saati 2 14 28
Uygulama 2 14 28
Ara Sınavlar 1 25 25
Final 1 44 44
Toplam İş Yükü 125