Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (İÖ) | |||||
Önlisans | TYYÇ: 5. Düzey | QF-EHEA: Kısa Düzey | EQF-LLL: 5. Düzey |
Ders Kodu: | SHK202 | ||||
Ders İsmi: | Uçakta İkram ve Sunum | ||||
Ders Yarıyılı: | Bahar | ||||
Ders Kredileri: |
|
||||
Öğretim Dili: | Türkçe | ||||
Ders Koşulu: | |||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||
Dersin Türü: | Zorunlu | ||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||
Dersin Koordinatörü: | Öğr. Gör. ÖZDEN UYGUN YÜKSEL | ||||
Dersi Veren(ler): |
Öğr. Gör. LEYLA AKALP |
||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Uçuş operasyonu esnasında yolcuya sunulan ikramın dağıtım kuralları ve ikramın önemi hakkında bilgi kazandırmaktır. |
Dersin İçeriği: | Uçak içi ikramının tanımını, sunumunu, uçak içi ikramın malzemelerinin ve bölgelerinin tanımı, isimleri, kodları, özel yemek bilgileri ve kodları, yolcu memnuniyeti üzerine etkisi, hava yolu açısından anlamı, ekonomik açıdan yönetimi, genel servis ve sunum bilgisini içermektedir. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) İkram, uçuş süresince sunulmakta olan servislerin bütünüdür. Servis ve sunum tekniklerini öğrenebileceklerdir. 2) Servisin kabin içindeki fizyolojik ve psikolojik etkilerine hakim olmalarını sağlayacaktır. 3) Özel yemeklerin kültürel anlamları konusunda farkındalık kazanacaklardır 4) Servis detaylarını ve yaşanan hava olaylarındaki davranış şekillerini öğreneceklerdir. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Uçuşta servis ve önemi | |
2) | Servis yapılırken uyulması gereken kurallar | |
3) | İkramın yolcu üzerindeki etkisi | |
4) | Günün saatlerine göre hazırlanan ikram içeriği | |
5) | Özel yemekler (Kosher, Müslüman, Hindu, Vejeteryan vb) | |
6) | İçecek kategorileri | |
7) | İçecek servisi | |
8) | Arasınav | |
9) | Yemek servis konsepti | |
10) | Yolcu yemek servis sunumu | |
11) | Yolcu yemek servis sunumu | |
12) | Yolcu yemek servis sunumu | |
13) | Kokpit yemeği | |
14) | Ekip yemeği ve İkram raporları | |
15) | Final sınavı |
Ders Notları / Kitaplar: | Ders notları Lecture notes |
Diğer Kaynaklar: | İnternet Kaynakları Internet Recourses Seth Godin- Mor İnek |
Course Learning Outcomes | 1 |
2 |
3 |
4 |
---|---|---|---|---|
Program Kazanımları |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Orta | 3 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Aktiviteye Hazırlık | Aktivitede Harçanan Süre | Aktivite Gereksinimi İçin Süre | İş Yükü | ||
Ders Saati | 2 | 14 | 28 | ||||
Uygulama | 2 | 14 | 28 | ||||
Ara Sınavlar | 1 | 25 | 25 | ||||
Final | 1 | 44 | 44 | ||||
Toplam İş Yükü | 125 |