BST203 Bilgisayar Bakımı ve Onarımıİstinye ÜniversitesiAkademik Programlar Bilgisayar Teknolojisi (İÖ)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Bilgisayar Teknolojisi (İÖ)

Önizleme

Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: BST203
Ders İsmi: Bilgisayar Bakımı ve Onarımı
Ders Yarıyılı: Güz
Ders Kredileri:
AKTS
4
Öğretim Dili: Türkçe
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü: Zorunlu
Dersin Seviyesi:
Önlisans TYYÇ:5. Düzey QF-EHEA:Kısa Düzey EQF-LLL:5. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Öğr. Gör. HÜSEYİN GÖKAL
Dersi Veren(ler): Öğr. Gör. HÜSEYİN GÖKAL
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Bu ders ile öğrencinin, bilgisayarın bakım ve onarım işlemleri ile ilgili yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği: Bilgisayar Bileşenlerinin tanınması, bilgisayar sistemleri üzerinde donanım ve yazılımların kurulumu, kaldırılması, bakımlarının yapılması.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) Donanım bakımını yapar.
2) Yazılım bakımını yapar.
3) Donanımsal sorunlarını çözer.
4) İşletim sistemi sorunları çözer.
5) Açık kaynak kodlu işletim sisteminin sorunlarını çözer.
6) Ağ sorunlarını çözme yöntemlerini bilir.

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Anakart, işlemci, RAM, dahili genişletme, depolama aygıtları ve güç kaynakları Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK.
2) Çevre birimleri, konnektörler ve bilgisayar yapılandırma Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK.
3) Yazıcıların kurulum-yapılandırma işlemi Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK.
4) İşletim Sistemleri Kurulumu (Windows) Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK.
5) Sanallaştırma Uygulamaları (Virtual Box’ta Linux Kurulumu) Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK.
6) Dizüstü bilgisayarlar ve mobil cihazlar Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK.
7) Sorun giderme metodolojisi: temel donanım ve ağ sorunları çözümleme Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK.
8) ARA SINAV Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK. Öğretim Elemanı Ders Notları
9) Yardımcı Bakım Yazılımları Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK.
10) İşletim sistemi sorunlarını giderme Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK.
11) Virüsler ve koruma yöntemleri Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK.
12) Veri güvenliği, yedekleme ve veri kurtarma Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK.
13) Uzak erişim ve güvenlik kavramı Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK.
14) İşletim sistemleri ve güvenlik sorunları giderme Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK.
15) Final Sınavları Anonim. BİLGİSAYAR KULLANIYORUM EĞİTİM KİTABI. Kodlab Yayıncılık. YILMAZ, H. (2012). Bilgisayar Donanımı ve Elektronik. PEGEM AKADEMİ YAYINCILIK. Öğretim Elemanı Ders Notları

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar:
Diğer Kaynaklar:

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Course Learning Outcomes

1

2

3

4

5

6

Program Kazanımları

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Orta 3 En Yüksek
       
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Ara Sınavlar 1 % 40
Final 2 % 60
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 40
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 60
Toplam % 100

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı İş Yükü
Ders Saati 15 30
Laboratuvar 15 15
Proje 14 14
Ödevler 13 13
Ara Sınavlar 13 13
Final 15 15
Toplam İş Yükü 100